Delivering Innovation Sustainability Goal

pietro
“Pietro Fiorentini” S.p.a. iz Italije je lider kompanija koja posluje na međunarodnom nivou u oblastima: projektovanje, proizvodnja i prodaja komponenti, regulacije i merenja prirodnog gasa sa ciljem omogućavanja i povećanje sigurne upotrebe od strane distributera i potrošača, sa stalnim unapređenjem poslovanja.
Tradicija
Kompanija “Pietro Fiorentini” je u privatnom vlasništvu. Osnovana je 1938. godine i u svojoj dugoj istoriji postojanja konstatno se usavršavala i unapređivala. Danas, kompanja “Pietro Fiorentini” je moderna i dinamična kompanija koja zapošljava blizu 5000 ljudi u 11 objekata širom sveta.
Partnerstvo
D.O.O. “TIPEX AS” ostvaruje saradnju sa kompanijom “Pietro Fiorentini” od 2005. godine i iste godine dobija pravo na zastupništvo u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.
Saradnja
Saradnja sa Italijanskim partnerom “Pietro Fiorentini” ostvarena je iz oblasti regulaciona, sigurnosna oprema, elektronski korektori zapremine (zapremiski korektori), pametna potrošnja gasa i odorizacija gasa – regulatori direktnog i indirektnog dejstva kao i svi sigurnosni i blokadni ventili, pametna potrošnja gasa SMART METERING (za merače G4, G6, G10, G16 i G25), automatski odorizatori gasa DOSAFIT i ODOMATIC.
sustainability_07
Odorizatori gasa
Suvi prirodni gas u mreži za transport i distribuciji je bez mirisa. Da bi se putem mirisa moglo otkriti prisustvo gasa u atmosferi ili curenje iz gasovoda, on se odoriše. Odorizacija je obavezna u sektoru široke potrošnje prirodnog gasa. Sredstva za odorizaciju su organska jedinjenja koje sadrže sumpor i dele se na:
• Sulfide i
• Merkaptane
Koncentracija odoransa treba da bude takva da se oseti u atmosferi već na 20% od donje granice eksplozivnosti (DGE=4 % prirodnog gasa).
Kontrola odorizacije se vrši u različitim režimima i lokacijama. Kontrola intenziteta mirisa vrši se pomoću odorimetra.
U procesu transporta cevovodima i održavanja gasovoda mora se pridržavati Zakona o zaštiti životne sredine i Zakona o cevovodnom transportu gasovitih ugljovodonika. Objekti međunarodnog i magistralnog karaktera podležu obaveznoj analizi uticaja na životnu sredinu pri njihovoj izgradnji, eksploataciji i rekonstrukciji.
Uređaji za odorizaciju: Postoje apsorpcioni i injektorski uređaji za odorizaciju.
sustainability_08
sustainability_09
Od tih uređaja se zahteva:PietroFiorentini-Dosafit
1. Proporcionalnost količini gasa,
2. Jednostavnost rukovanja,
3. Lako podešavanje,
4. Apsolutna zaptivenost,
5. Manipulacija bez zagađivanja okoline,
6. Potpuno isparavanje ubacivanog odoransa.
Regulaciono-sigurnosna oprema za prirodni gas
TEHNOLOŠKI PARTNERI
Sklapamo partnerstva sa vodećim proizvođačima tehnologije za gasne sisteme
Imate interesantan projekat
Zainteresovani za partnerstvo